Hoppa till sidans innehåll

Vinst i årets sista seriematch!

2017-10-01 22:27
Säsongen avslutades på bästa sätt med en klar 3-1 seger borta mot Trässberg.
  • Uppdaterad: 2017-10-01 22:27

Inget av lagen hade egentligen något att spela för, d v s förutom att vinna matchen. Vi säkrade seriesegern i förra omgången och Trässberg säkrade sin plats i div 5 i förra omgången. Trots det så försökte vi sätta full fart från början och inledningen var ganska bra. Bra tempo i passningsspelet med bra fart i löpningarna. Trots det skapade vi inga riktigt vassa chanser förrän i den 27:e minuten då Rasmus Asärdius sköt över. Tyvärr har både passningsspelat och tempot bedarrat och spelet böljar lite fram och tillbaka. Trässberg söker bollar i djupet men vår backlinje och mv Rikard Sturesson är med på noterna. Trots det så tar ändå Trässberg ledningen i den 39:e minuten på ett lurigt långskott som ställer Sturesson i mål. 

Målet och halvtidsvilan blir en injektion för oss och vi är betydligt piggare i inledningen av andra halvlek. Redan i den 49:e minuten kommer vår kvittering, snyggt samarbete mellan Jocke Olsson, Johan Höjer och Albert Sedvall smat målskytten Robin Kvick. Några minuter senare gör samme man även 2-1, denna gången via väggspel med Jocke Olsson. Nu känns det betydligt lugnare och i den 75:e avgör vi definitivt. Jocke Olsson sätter 3-1 efter passning från Johan Höjer. I och med målet vinner Joakim Olsson Rådas interna skytteliga med 14 mål, ett före Johan Höjer på 13 mål, bra jobbat Jocke.

Mottot för dagen var att lufta truppen ordentligt med bra speltid för alla. Det lyckades vi bra med, trots en del mer eller mindre slitna spelare, så avslutade vi matchen med två 01:r i backlinjen, Victor Nilsson och Benjamin Boström.

Matchen slutar 3-1 till oss och vi avslutar en riktigt bra säsong med en första plats med 7 poängs marginal efter16 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster. 70 mål framåt och bara 29 mål bakåt är också riktigt bra.

Målskyttar:
Robin Kvick 2, Joakim Olsson

Skribent: Håkan Lindeberg
Epost: Adressen Gömd
Råda BK - Herrar, Div 4 Norra
Rådavallen
531 96 Lidköping
Telefon: 051027596
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Råda BK - Fotboll
Rådavallen
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051027596
E-post: This is a mailto link

Se all info